'opgang naar het licht'

ireen@irenologie.nl

IrenologieVoeding

Het belang dat we eraan hechten is echter niet voor iedereen gelijk. Steeds meer blijkt, en wordt langzamerhand wetenschappelijk ook onderkend, welke relatie goede voeding heeft met gezondheid. Er verschijnen steeds meer artikelen, diŽten, stromingen, boeken...

Hoe vind je door deze vele bomen het bos nog terug? In eerste plaats door simpelweg  te erkennen dat jij het bos bent: je lichaam kent de weg en weet precies wat het nodig heeft. Luister dus naar je eigen lichaam. Makkelijker gezegd dan gedaan, want zijn we wel zo bewust van ons eigen lichaam?

Gesprekken van bewustwording en massage kunnen helpen je lichaam te onderzoeken en (her-)ontdekken. Dat betekent vaak een langere (maar ook zeer boeiende en leuke) weg van lichaamsbewustwording.

Wij adviseren om elke dag Sole te gebruiken van Himalaya oerzeezout.
Elke dag een theelepel van de sole (is de zout oplossing van de Himalayabrokken) in je drinkwater, en je bent voorzien van de 84 mineralen die de mens herkent.


In de sport- c.q. Afslankwereld wordt veel gebruik gemaakt van een voedingscoach. Een voedingscoach begeleidt mensen, die problemen hebben met voeding.
In Nederland eet 60% van de jongeren slecht (junkfood) en veel suikers met als gevolg overgewicht. Door de jongeren een goed voedingspatroon aan te leren uit de schijf van 5 (voorlichtingsbureau van de voeding) en advisering sportadvies voorkom je overgewicht.

Een voedingscoach kijkt naar uw doelstellingen en klachten en past daar de voeding op aan. Een voedingscoach gaat altijd uit van gezonde voeding (schijf van 5) en drie hoofdmaaltijden per dag. (morgen, middag en avond). En 3 tussendoortjes (10:00, 16:00 en 20:00uur).
Een vrouw moet  minimaal 2000 calorieŽn eten, een man minimaal 2500 calorieŽn. Deze indicatie hangt af van botstructuur, leeftijd, werk en doelstelling (afslanken, bijkomen, sporten).
Bij veel sportactiviteiten heb je een ander voedingspatroon nodig, dus wat extra's op de gezonde voeding eventueel aangevuld met voedingssuplementen