'opgang naar het licht'

ireen@irenologie.nl

Irenologie

Vlinder massage


Algemeen

Een vlinder massage is een massage die op de rug wordt gegeven. Deze massage heeft een transformerende werking. De massage is erop gericht om de spieren, de organen en de zenuwen te stimuleren. Het doel hiervan is om mensen te bevrijden van oude blokkades en spanningen.

De massage heeft zijn naam te danken aan het gevoel dat je ervan krijgt. Doordat er geen druk op je lichaam uitgeoefend wordt voelt de massage alsof je aangeraakt wordt door een vlinder. Bij de vlindermassage ligt de nadruk dus op de zachte wijze van masseren, zie het maar als een streling.

Naast het gegeven dat de vlinder massage het doel heeft om het lichaam te ontdoen van oude blokkades en spanningen, heeft deze massage ook nog een aantal andere doelen. Zo heeft het als doel om als mens dichter bij de innerlijke kern te komen. Hierdoor geeft het je inzichten over situaties die op dat moment in je leven spelen. Daarnaast gaat de energie weer volop door het lichaam stromen. Dit komt door de transformatie. Hierdoor kunnen er weer een aantal zaken in je leven gaan veranderen.

De massage

De vlinder massage is erg zacht en wordt toegepast op de blote rug. Er worden hierbij geen knedingen toegepast, maar zachte aanrakingen. Hierbij maakt de masseur gebruik van oliŽn. Delen die hij niet masseert worden  afgedekt met handdoeken.

Door je ruggegraat lopen allemaal grote zenuwbanen, welke zijn beschermd door de wervels. Vanuit deze zenuwbanen zijn er weer vertakkingen door het gehele lichaam. De masseur (m/v) raakt je ruggengraat heel zacht aan en strijkt hierbij omhoog. Hierbij worden allerlei punten geraakt en worden onverwerkte herinneringen welke zijn opgeslagen als blokkades losgemaakt. Hierdoor kom je helemaal tot ontspanning en krijgen je organen weer de goede energie.

Terug naar beneden raakt de masseur punten als je blaasmeridiaan. Deze laat oude spanningen los en maakt weer ruimte vrij voor nieuwe energie. Verder wordt hier ook je flexibiliteit bevorderd.

Kort samengevat: wat kan deze massage onder andere voor je betekenen?

   *    Rust, veiligheid en geborgenheid
    *    Stress verminderen
    *    Complete ontspanning
    *    Pijn verlichten
    *    Spierspanning en spierknopen loslaten
    *    Oude blokkades loslaten
    *    Gewrichten soepeler maken
    *    Genezing bevorderen
    *    Spanning in je lichaam leren herkennen
    *    Het eigen lichaam beter leren kennen en er meer van genieten
    *    Je wordt zachter in je handelingen
    *    Lichaam en geest komen in balans
    *    Transformatie op het hoogste niveau
    *    Balans tussen linker en rechter hersenhelft
    *    Inzichten in situaties
    *    Volop stroming van energie
    *    Veranderingen in je leven

naar boven