'opgang naar het licht'

ireen@irenologie.nl

Irenologie

Vitaliteitsmassage

Klachten bij volwassen, (jonge) kinderen/Nieuwetijds- en Indigokinderen

Veel volwassenen hebben een slecht contact met hun lichaam. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals moe voelen; slecht slapen; slechte concentratie; last van koude voeten en/of handen; allerlei soorten pijnen, waaronder hoofdpijn, menstruatieproblemen; gevoelig zijn voor negatieve energieën vanuit de omgeving en van anderen; last van stemmen horen etc.

Juist ook voor, jonge, kinderen kan het heel lastig zijn om zich veilig te voelen op deze Aarde. Zij staan veel dichter bij de dimensie waar ze vandaan komen en kunnen daardoor een slecht contact hebben met hun lichaam. Dit geldt zeker ook voor de Nieuwetijds- en Indigokinderen die nu in grote(re) getale naar de Aarde komen. Deze kinderen kunnen last hebben van veel huilen als baby; dromerig zijn; concentratieproblemen hebben; gevoelig zijn voor sferen, stemming, spanning; emotioneel reageren op omgeving en/of voedingsintolerantie; geen vlees willen eten, koemelk niet verdragen; huidproblemen; astma; dyslexie; sterk intuïtief zijn, soms paranormale vermogens hebben; stemmen horen; dingen ‘zien’; angstig zijn; bedplassen; concentratieproblemen; gedragsproblemen. Een zogenaamd lastig kind met gedrags- en/of concentratieproblemen wordt nog al eens ten onrechte het etiket opgeplakt met Attention Deficit Disorder/Attention Deficit Hyperactive Disorder. Of te wel ADD/ADHD.

Vitaliteitsmassage

De massage brengt verbetering in deze klachten/problemen omdat als gevolg van de massage het contact met het lichaam hersteld wordt. De vitaliteitsmassage is voor een groot deel gericht op het stimuleren van de 6 miljoen zenuwcellen in de huid die in verbinding staan met het Autonoom zenuwstelsel, de hersenstam en de hersenen. Hierdoor gaan alle organen in het lichaam, zoals hart, longen, maag, darmen, lever, nieren, geslachtsorganen, enz. Beter functioneren en worden tal van klachten minder.

Bij deze massage wordt elk deel van het lichaam stevig gewreven tot warmtereactie optreedt, te beginnen met de achterkant (schouders, nek, ruggengraat, billen, achterkant van de benen en de voetzolen, binnenkant van de armen en handen), daarna de voorkant (borstkas, buik, voorkant van de benen en voeten, binnenkant van de armen en handen, daarna het gezicht.

Door stevig te masseren worden ook andere 'zaken' in het lichaam gestimuleerd zoals: de 'huid' zelf met de daarin gelegen bloedvaatjes, de ' spieren', de 'meridianen' met de daarmee verbonden organen, de ‘acupunctuurpunten’, het 'bindweefsel' waarmee de huid aan de onderlaag bevestigd is en de lymfevaten. Al deze systemen gaan ook beter met elkaar samenwerken. De massage heeft effect op het algeheel energetisch systeem.

Na de massage volgt de lichaamsbewustwording (LB + LE)

De meeste mensen voelen het deel van hun lichaam boven het middenrif meestal beter dan het onderste deel van hun lichaam, zoals de buik, de onderrug, de benen en de voeten. De gebieden, die gespannen aanvoelen of minder goed functioneren, voelt men meestal het minst, terwijl je zou verwachten dat je die gebieden erg goed voelt.
De 'lichaams-bewustwordings-methode' bestaat uit een aantal stappen. De eerste stap is proberen alle delen van het lichaam van binnenuit te voelen. Bij dit onderdeel ontdekt men waar het gespannen aanvoelt, waar pijn aanwezig is, waar het koud aanvoelt, enz.

De tweede stap bestaat eruit dat men, met behulp van het voorstellingsvermogen, ‘negatieve energie’ uit de minder goed functionerende gebieden weg laat stromen uit vingertoppen en voetzolen.

De derde stap is dat men zich voorstelt dat 'positieve energie' die zich om ons bevindt, boven op het hoofd en bij het achterhoofd naar binnen gaat en hoe men deze door het hele lichaam laat gaan, vooral naar de gebieden stuurt, die minder goed functioneren, waardoor het lichaam gezonder wordt.

naar boven