'opgang naar het licht'

ireen@irenologie.nl

Irenologie

Na het zien van een DVD van Thich Nhat Hanh had ik zoveel  herkenning!

Hoe kan het ook anders als je onder de naam Ireen bent geboren!

Ik adem in en kom tot rust.
Ik adem uit en ik glimlach.
Thuisgekomen in het nu
Wordt dit moment een wonder!


Thich Nhat Hanh is een Vietnamese boeddhistische monnik, zenleraar, vredesactivist, schrijver en dichter. Thich Nhat Hanh vertegenwoordigt binnen het boeddhisme een stroming die hij zelf geŽngageerd boeddhisme noemt, en die zich kenmerkt door een sterke verbondenheid met alles wat leeft, een verbondenheid die wordt uitgedrukt in acties die met liefde en aandacht gedaan worden. Een belangrijk thema van Th‚y (zoals Thich Nhat Hanh door zijn studenten en vrienden genoemd wordt) is mindfulness, dat wil zeggen alles wat je doet in volle aandacht doen.

Thich Nhat Hanh werd, wegens zijn grote inzet voor vrede tijdens de oorlog in Vietnam, door Martin Luther King voorgedragen als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede. De laatste jaren heeft hij grote bekendheid gekregen door de vele boeken die hij geschreven heeft en de retraites die hij over de hele wereld leidt, rond de oefening om in aandacht te leven.

Na zijn verbanning uit Vietnam heeft Thich Nhat Hanh zich in Frankrijk gevestigd, waar hij de meditatie gemeenschap 'Plum Village' oprichtte.
GeÔnspireerd door zijn persoon en door wat hij leert, zijn er op vele plaatsen in de wereld groepen (sangha's) ontstaan die samen oefenen om in aandacht te leven.     
Meer informatie: www.aandacht.net