'opgang naar het licht'

ireen@irenologie.nl

Irenologie

Helende handen

Arts Librada Mannaligod: “Quantum Touch is een waardevol stuk gereedschap om een ander te helpen. Het is onmisbaar voor iedere natuurgeneeskundige.”

Alternative Magazine: “Quantum Touch is een belangrijke doorbraak in Healing door handen. De mogelijkheid om pijn te verminderen en het genezingsproces te versnellen is opvallend. Een essentiële en waardevolle vaardigheid voor iedere leek en professionele therapeut.”

Dr Norman Shealy: “Quantum Touch lijkt de eerste techniek te zijn die daadwerkelijk in staat is om van iedereen genezers te maken.”

Behandelingen met Quantum Touch

Waarom is het belangrijk dat botten en wervels weer op hun oorspronkelijke plaats terugschuiven?

Dit is een heel belangrijk aspect. Hierdoor is Quantum Touch in staat om 'wonderen' te verrichten. De intelligentie van het lichaam gebruikt de healingsenergie (door een lichte aanraking) om botten en wervels te laten bewegen en terug te laten schuiven naar hun oorspronkelijke plaats. Dat doet de behandelaar niet, dat doet de lichaamsintelligentie en de zelfgenezingskracht van het lichaam. Je ziet en voelt het lichaam onder je handen bewegen.
Scheefstand en subluxaties (term van chiropractoren en fysiotherapeuten) kunnen voor veel ongemak en pijn zorgen. Zij veroorzaken een energieblokkade waardoor veel zenuwen niet optimaal kunnen functioneren. Zenuwen zorgen ervoor dat de juiste hoeveelheid energie overal in het lichaam terecht kan komen.
Zenuwen uit de wervelkolom hebben een directe verbinding met alle organen. Een blokkade in het lichaam zal de energiestroom in het lichaam belemmeren en de snelheid van het genezingsproces be?loeden.

Als de heupen van de moeder niet op hun oorspronkelijke plaats 'teruggeschoven' zijn, is het mogelijk dat er niet genoeg ruimte voor de baby is om tijdens de bevalling het hoofd door het geboortekanaal voort te bewegen. Dit is vaak een reden voor een keizersnee.

Zijn er veel behandelingen nodig om scoliose te verhelpen?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn, is nooit te voorspellen, omdat er veel factoren zijn die daar invloed op hebben. De snelste was in één uur, maar het is ook mogelijk dat je veel behandelingen nodig hebt en dat het dan nog niet helemaal verholpen is. Een voorbeeld daarvan is een oudere vrouw die na veel behandelingen voor 70 -80% weer rechtop kon staan. Dat op zich was al een enorme verbetering.

Factoren die mogelijke Healing bepalen zijn:

Leeftijd
Tijdsduur van de kwaal/ziekte
Het aantal opbouwende krachten in iemands leven. Het blijft verrassend te zien hoe snel mensen kunnen genezen, ondanks vele negatieve factoren. Het hangt af van de zelfgenezingskracht van de behandelde.
De herstellende factoren die bijdragen aan de genezing, hebben te maken met hoe goed wij voor onszelf zorgen:

Blootstelling aan een toxische/gezonde omgeving en voedsel
Emotionele gezondheid
Meditatie
Rustige sport en beweging
Rust
De persoon die in één uur van zijn scoliose genas, at geen vlees, zorgde voor goede voeding zonder suikers en toevoegingen, mediteerde en deed zijn best om zo snel mogelijk te genezen.

Verder is het voor genezing heel belangrijk dat mensen Healing op een diep niveau kunnen toelaten. Zowel voor de behandelaar als de behandelde is dit een moeilijke factor om te verkennen. Er zijn geen grenzen aan wat genezen kan worden, dus sta jezelf toe om met een open blik te healen.


Hoe snel zullen mensen reageren op behandelingen?

Hoe snel mensen zullen reageren op een Quantum Touch-behandeling hangt af van een aantal factoren die je niet in de hand hebt. Daarom is het belangrijk dat je gewoon Quantum Touch aanbiedt en toelaat dat het genezende vermogen van de ander erop reageren kan en er zijn voordeel mee kan doen.
Laat het resultaat ervan los ? Soms gebeuren er dingen die heel anders zijn dan het doel waarom je de Quantum Touch-behandeling gaf. Wat gebeurt blijkt dan veel belangrijker te zijn.

Factoren die van groot belang zijn bij het genezingsproces:

Voedingstekorten en behoeften (vitaminen ? Mineralen ? De reserves die het lichaam heeft)
Bereidheid om te genezen op een diep niveau (bewust en onbewust)
Tijd ? Sommige helingsprocessen hebben tijd nodig zoals het herstellen van weefselgroei
Toxinen en ophoping van afvalstoffen in het lichaam kunnen het genezingsproces hinderen en vertragen
De ernst van de kwaal of ziekte: intense, ernstige kwalen hebben vaak meer tijd nodig om te genezen
Bepaalde emoties, gedachten en overtuigingen kunnen het genezingsproces belemmeren en vertragen
Soms blijven mensen aan een ziekte of kwaal vasthouden omdat er een belemmerende gedachte of overtuiging onder ligt. Het is belangrijk onze levenslessen te leren. Ziekte leert ons vaak om goed bij onszelf te blijven, te leren wat in jouw leven en lichaam belangrijk is in het hier en nu, terwijl je verbinding hebt met je omgeving, je verleden en je toekomst zonder dat die jou hinderen.

We kunnen mensen niet dwingen om te genezen en we zijn er niet verantwoordelijk voor dat ze niet zo snel genezen als wij zouden willen.

Soms wordt er iets anders genezen dan datgene waarop wij werken
De behandelde zorgt voor zijn eigen genezingsproce
Mensen genezen net zo snel als hun totale energiesysteem het toelaat
Een ziekte of kwaal is een balans van herstellende en afbrekende krachten. Deze krachten werken op een fysiek, energetisch (aura, chakra's, meridianen), emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.
Je verbonden voelen met of afgescheiden voelen van een groter geheel en de gradaties daarin hebben een belangrijke invloed op het genezingsproces. De genezing verloopt sneller als er meer herstellende krachten zijn en minder afbrekende.

Je hoeft niets anders te leren dan Quantum Touch en je kunt al verrassend veel hulp bieden bij het genezingsproces. Door alleen maar je trillingsfrequentie te leren verhogen en vanuit liefde en verbondenheid te healen.

Je kunt, als je wilt, daarnaast nog een heleboel dingen leren die een rol spelen bij het genezingsproces. Je kunt bijvoorbeeld leren over tekorten en blokkades in de voeding, over emoties, gedachten en overtuigingen, over gewoontepatronen en spirituele verbinding. Je kunt leren hoe die op te sporen en te verminderen of laten oplossen.

Behandelingsmethoden die hieraan een waardevolle bijdrage kunnen leveren zijn: NAET, JMT, EFT, NOT, kinesiologie en vele andere. Ze leren je hoe blokkades in de healing op te ruimen.

Remt twijfel en sceptisch zijn de werking van Quantum Touch?

Nee. De behandelaar kan sceptisch zijn en twijfelen aan Quantum Touch of aan zijn eigen kwaliteiten en ondertussen t??geweldig werk doen. Dit geldt ook voor degene die de behandeling ondergaat.
Er was een chiropractor die zei dat het onmogelijk was om met lichte aanraking botten en wervels weer terug op hun plaats te laten schuiven. Nadat hij de spanning in zijn handen had losgelaten (hij was gewend kracht te gebruiken) kon hij zijn ogen niet geloven, toen hij zag en voelde wat er onder zijn handen gebeurde.
Als je zelf ervaart wat het kan doen, zul je vanzelf je twijfel loslaten. De 'body sweaps' en de ademhalingen zorgen ervoor dat Quantum Touch werkt. Wie eerst twijfelde en dan ervoer dat het werkte, wordt heel enthousiast en voelt zich er meer mee verbonden. Dat levert weer extra healingskracht op.

Kan Quantum Touch ook helpen bij emotionele problemen of helpt het alleen bij fysieke problemen?

Quantum Touch helpt heel goed bij emotionele problemen. Het haalt de behandelde uit het psychologische aspect en focust op het vrijkomen van de energie op de fysieke plaats waar de emotie in het lichaam is opgeslagen. Het laat het vrijkomen van de emotie op een efficiënte manier toe. Dat kan leiden tot tranen, lachen of andere reacties. Daardoor kan de energie die eerst vast zat, weer gaan stromen. Het loslaten van emoties is meestal verbonden aan een levensles: vergeving ? leren loslaten ? de bereidheid om verder te gaan met het leven en in het hier en nu te durven leven.


naar boven