'opgang naar het licht'

ireen@irenologie.nl

Irenologie

LaStone® Therapy™

De oude Indianenstammen deden het al: verwarmde stenen gebruiken voor ontspanning en genezing. Vanuit die inspiratie ontwikkelde de Amerikaanse massagetherapeute Mary Nelson de LaStone® Therapy™.

In deze vorm van massagetherapie worden flink verwarmde en sterk gekoelde stenen gebruikt voor een diepe, reinigende en stimulerende behandeling van het lichaam. Juist de combinatie van warme en koude stenen maakt de aanpak zo bijzonder. De behandeling is ontspannend en werkt in op het geheel van lichaam en geest, omdat ook de energiedoorstroming in het lichaam wordt beïnvloed.

De afwisseling van warme en koude stenen is kenmerkend voor de LaStone®-methode. De warme stenen bevorderen de bloedsomloop, verbeteren de stofwisseling, verminderen spierkramp en geven een grote ontspanning. De koude stenen zorgen voor vaatvernauwing, vermindering van pijn, verlichten en opheffen van ontstekingen en het stimuleren van allerlei lichamelijke processen.

Cliënten ervaren doorgaans zowel tijdens als na de sessie een grote ontspanning, maar ook een stimulering van lichaam en geest.

Een bijzondere ervaring

LaStone® Therapy™ is niet vergelijkbaar met de hotstonemassage die sommige massagesalons en saunabedrijven aanbieden. Een LaStone®-sessie is geen massage - hoewel met de warme en koude stenen ook wordt gemasseerd - maar een therapeutische behandeling die afwisselend kalmerend en stimulerend is en die de energiedoorstroming van de cliënt positief beïnvloedt.

De behandeling gaat dus verder dan de fysieke ervaring van een massage en werkt in op het geheel van lichaam en geest, op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Dat maakt LaStone® Therapy™ tot zo’n bijzondere ervaring.

In de LaStone® Therapy™ worden flink verwarmde en sterk gekoelde stenen gebruikt voor een diepe, reinigende en stimulerende behandeling van het lichaam. De combinatie van hete en koude stenen maakt de manier van werken zo bijzonder. Deze thermische therapie heeft een Ontspannende, grondende en helende werking, waarvan het effect dagenlang voelbaar blijft.naar boven


Anderhalf uur puur genieten

Een volledige LaStone®- behandeling duurt ongeveer vijf kwartier tot anderhalf uur. In deze tijd wordt zowel de voorzijde als de achterzijde van het lichaam behandeld. De cliënt ligt tijdens de sessie ontspannen op een massagetafel, ongekleed, maar wel altijd toedekt en lekker warm ingepakt.

Sommige cliënten spreken een sessie af puur met het oog op ontspanning en stimulering van het lichaam. De behandeling kan ook bedoeld zijn voor het opheffen van bepaalde klachten, zoals stress en spanning, vermoeidheid, spierproblematiek, verstoorde stofwisseling, ontregelde energiehuishouding of pijnklachten.