'opgang naar het licht'

ireen@irenologie.nl

Irenologie

WERKING

Aan de werking liggen natuurkundige wetten ten grondslag. Laat je bijvoorbeeld een steen in het water vallen, dan ontstaan er kringen, die zich over het water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware het zelfde met ons lichaam dat ook voor ca. 80 % uit water bestaat. Met zijn veelvuldige frequenties en zachte trillingen zorgen de klankschalen voor harmonie in alle cellen op fysiek niveau.

Bij klankmassage gaat het om een diep werkende ontspanningsmethode.
Al na enkele behandelingen volgt een complete lichaamsontspanning en een intensiever lichaamsbewustzijn. Ons lichaam is een klankbord. Daardoor zijn wij in weerklank met de geluiden in onze omgeving.

Als je in balans bent met je omgeving voel je je zekerder en heb je meer zelfvertrouwen. Dit is de basis voor het ontspannen kunnen zien , horen, voelen, bewegen, en waarnemen. Wat wederom de basis is om vrij van stress en ontspannen te kunnen zijn.

Wellness en kosmetik:
Innerlijke rust, zelfbewustzijn en gezondheid bepalen in wezen onze uiterlijke verschijning. De klankschalenmassage dient ter ontspanning en bevorderd de gezondheid. Zij helpt ons onze innerlijke schoonheid uit te stralen.

Massage en lichamelijke klachten:
Hier kan klankschaalmassage bij acute lichamelijke klachten direct resultaat geven.Men wordt zich bewust van zijn blokkades. Daardoor kan de samenhang met de problemen die tot de symptomen geleid hebben, herkend en benoemd worden.

Geneeskunde:
Gebruik door artsen, fysio, therapeuten, etc. De klankschaal- massage ondersteunt veel behandelingsmethoden, zoals bij klachten aan het bewegingsapparaat of doorbloedingsstoornissen en vele andere gezondheidsklachten. Bovendien onstaat een ontspannen, open en coŲperatieve sfeer tussen patiŽnt en behandelaar.

Psychotherapie en psychologie:
Op dit gebied is de klankschaalmassage een perfecte therapie gebleken waarmee binnen de kortste keren een diepe ontspanning bereikt kan worden. Verdere therapeutische begeleiding kan met succes gecombineerd worden met klankschaalmassage.

Psychiatrie:
Door vakkundig personeel wordt de klankschaalmassage intussen met succes voor verschillende psychiatrische doeleinden ingezet.

Verdere gebruiksterreinen voor klankschaalmassage zijn:
Verloskundige hulp - peuters - kleuters - jeugdigen - gehandicaptenzorg - logopedie - ergotherapie, drukke kinderen-volwassenen.

KLANKMASSAGE & THERAPIE

Klankmassage is gebaseerd op eeuwenoude kennis over het effect van klanken dat reeds meer dan 5000 jaar geleden werd toegepast in de Oosterse geneeswijzen. 

Bij een klankmassage worden klankschalen om en op het lichaam gezet. Daarbij kan ook gebruik gemaakt worden van gongs en tingsha's. Tijdens de behandeling worden geen schoenen gedragen, verder blijft u volledig gekleed. Zowel voor als na de behandeling vind een kort gesprek plaats. Na de behandeling is er de ruimte om even bij te komen met een kopje kruidenthee of water. De duur van een klankmassage kan variŽren van een half uur tot anderhalf uur, afhankelijk van uw wensen en klachten.

Voor wie is klankmassage?
Voor iedereen die een ontspannen moment voor zichzelf wil alsmede voor mensen die aan hun geestelijke of lichamelijke gezondheid willen werken.*

Wat doet klankmassage?
Een klankmassage kan de lichamelijke herstelprocessen bevorderen en bijzonder goed werken voor klachten die voortkomen uit een onevenwichtige balans van het lichaam zoals hoofdpijn, migraine, darmklachten, astma, allergieŽn, bedplassen, stotteren, hoge bloeddruk en rugklachten. Evenzo kunnen mensen die te maken hebben met een burn-out, stoppen met roken, stress, leerproblemen, gewrichtsproblemen, dyslexie, spanningen, lichamelijke pijn en angsten baat hebben bij een klankmassage. 

Effecten van een behandeling kunnen zijn:

Ontspanning (mentaal, emotioneel, fysiek)
Een betere afvoer van afvalstoffen
Gevoelens van pijn en beklemming verminderen/verdwijnen
Een betere doorstroming/doorbloeding van het lichaam

Beter slapen
Verhoging van de creativiteit
Het immuunsysteem wordt verhoogd
Om kunnen gaan met stress, spanning en nervositeit

Verbetering van het gehoor
Verbetering van het concentratievermogen
Emotionele en lichamelijke blokkades worden opgelost
Je goed voelen, lekker in je vel zitten

Ontmoeting met je eigen innerlijk en gewaarwording van je innerlijke balans
Meditatiever worden
Beter afstand kunnen nemen van dingen
Om kunnen gaan met een ingrijpende gebeurtenis

Je 'schoon', transparant en verankerd voelen
Een verlies beter kunnen verwerken
Meer inzicht in jezelf krijgen

Dieren
Ook (huis)dieren kunnen baat hebben bij een klankmassage.

Klankbad

Met een klankbad lig je op een matras op de massage tafel, omringd door klankschalen, gongs, carillons, rainsticks, oceaandrum, tinchaís etc.
Een klankbad is een massage van klanken en geluiden.
Klanken komen en sterven weg en na enige tijd vloeien de klanken in elkaar over en wordt je ondergedompeld in klank en trilling.
Alsof je in een oceaan van klanken zwemt.
Langzaam word je weer mee teruggenomen naar het hier en nu, waar je heerlijk bij kunt komen.

Klanken en geluiden zijn behalve hoorbaar ook duidelijk voelbaar, speciaal als deze dichtbij het lichaam bespeeld worden heeft dit effect op de energiebanen.
De opeenhoping van gedachten wordt opgeruimd.
Men krijgt meer tijd en een helder hoofd.

Ontdek de wereld van de klanken

Klankbad

Gun jezelf een overheerlijk klankbad. Even helemaal niets moeten, lekker liggen op een matje en je laten meedrijven met de harmonieuze klanken.

Tijdens een klankbad word je ondergedompeld in klank. Het enige wat je als deelnemer hoeft te doen is comfortabel gaan liggen en ontspannen.
Gedurende ruim een uur wordt klank gemaakt op verschillende instrumenten:
O.a. Klankschalen, gong, tincha's, trom enz. De tonen zijn op elkaar afgestemd en geven prachtige harmonische klanken. De verschillende klanken en de vele boventonen brengen lichaam en geest in trilling. Het geluid is een hoorbare waarneming, de trilling een voelbare. Deze trilling verplaatst zich door ons lichaam. Doordat ons lichaam voor 80% uit water bestaat ontstaat door de trilling als het ware een innerlijke massage die kan bijdragen aan een algehele diepe ontspanning.

Vanuit de ontspanning die ontstaat, is er ruimte voor het terugvinden van harmonie, het ontdekken van innerlijke vrijheid, nieuwe mogelijkheden en innerlijke dimensies. Ideaal voor wie om wat voor redenen dan ook spanning heeft opgebouwd. Door de klank en trilling komen lichaam en geest op een natuurlijke manier tot evenwicht.

Als je in balans bent met je omgeving voel je je zekerder en heb je meer zelfvertrouwen. Dit is de basis voor het ontspannen kunnen zien, horen, voelen, bewegen, en waarnemen. Wat wederom de basis is om vrij van stress en ontspannen te kunnen zijn.

Voor wie de helende kracht van klanken eens wil ondergaan is er de mogelijkheid tot een kennismaking.

naar boven